Pärast pimedust saabub valgus
Kuidas ma veetsin seitse päeva pimedas ruumis

Pärast pimedust saabub valgus

Kui keegi oleks soovitanud mul 5 aastat tagasi veeta terve nädala täielikult pimedas ruumis ilma elektrooniliste seadmeteta - lihtsalt mina, vaikus ja pimedus - oleks see tundunud karistusena😨 Aga siin ma olen, hiljuti naasnuna oma kolmandalt pimeretriidilt.

Selles peitub teatud võlu, kui tõmbad igapäevasest sotsiaalsest võidujooksust juhtme välja ja summutad nähtava ja kuuldava müra. Minu jaoks on pimeda ruumi rituaal üks parim viis üksinda ajaviitmiseks. Ma saan end täielikult välja puhata, laadida ja vaadata sissepoole. See võimaldab kuulda sügavamaid vastuseid, mis pole välismaailma poolt nii mõjutatud.

Mis on pimeda ruumi retriit?

Pimeruumi praktika pärineb Tiibeti budismist. See tähendab aja mahavõtmist ja võimaldab oma sisemaailmale ja elule otsa vaadata, teha praeguses teekonnas vajalikke muudatusi ja valida edasiliikumiseks parem rada. Lühidalt öeldes veedad üksinda aega nii pimedas ruumis, kus Sa ei näe ka oma kätt liikumas silme ees. Minu kogemuses oli ruum ise väga lihtne - voodi, tugitool, väike köök ja eraldi paiknev tualett. Veekeedukann on ainus toiduvalmistamise vahend ja ise tuli võtta kaasa kogu vajaliku toidumoon. Telefon ja muud elektroonilised vahendid pole lubatud. Oled välisest maailmast täielikult isoleeritud.

Pimeruumi eraldumine loob vaimse kogemuse, kus tekib tavapäraste rutiinide arvelt palju vaba aega. Saad võtta väga rahulikult, harjutada kohalolekut ja võtta aega mitte millegi tegemiseks. Väikeste erinevustega nägi minu tavaline päevaplaan välja selline:

Mitmed meditatsioonid ja rituaalid

Hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi valmistamine ning nautimine

2-3 uinakut

Lihtsalt pikutamine ja mõtisklemine

Tõmbekummidega trenn

Päevikupidamine

Rahulik tempo koos pimedusega on suurpärane katalüsaator sisemise rahu energiale, mis võimaldab mõtelda elu üle järgi - kes ma olen, kust ma tulen, kuhu soovin minna. Milliseid samme peaksin selleks astuma? Üksinda pimedusse ja vaikusse eraldumine on osa enda tundmaõppimisest. Selle tulemusena tekib soodne pinnas, et viia oma elus läbi vajalikud muudatused.

Öeldakse, et pimedas kohtud oma hirmudega. Näen siin paralleele Kabalaga, mis tähendab vastu võtma. Uute tarkuste saamiseks pead looma ruumi või laskma minna asjadel, mis Sind enam ei teeni. See tähendab sinu missiooni täitmist takistavaid hirme ja kinnismõtteid 🌟

Leidsin end mõtlemas palju tänulikkusele oma elus. Lisaks tekkisid mitmed seosed ja tähelepanekud, mida ma tavapäraselt pole märganud või julenud läbi seedida. Kui kogu müra on kadunud ja oled rahus, näed asju palju selgemini.

Kas pimedus tekitab ka hirmu?

Paljud on küsinud, kas pimedus tekitab ka hirme? Jah kindlasti - pimedus on nagu enda hirmude peeglisse vaatamine. Nädala jooksul tekivad ikka hetked, kus kuulen vaikset krabinat või tuule häält, mis tekitab kõhedust. Meie ennetav meel täidab sageli tühjad hetked ära mõtetega, mis pole alati positiivsed. Sellistel juhtudel on abiks tähelepanu kõrvalejuhtimine. Näiteks söömine, liikumine ja trenn ning kirjutamine.

Pimedas olles tegin iga päev päris palju märkmeid. Usu mind, et ilusa käekirja harjutamine pole väga lihtne, kui Sa ei näe mida päriselt teed 😂 Hiljem kulub mul tavaliselt mitu tundi, et kirjatöö dešifreerida, ümber kirjutada ja lisada pimeruumis endale seatud ülesandeid tegevuste nimekirja.

1. Välisvaade järgmisel hommikul pärast retriiti.
2. Ruumi sisevaade. Näeb päris äge välja, kas pole? 😜

Kuidas pimeruumi eraldumine mind lapsevanemana võimestab?

Kui soovid elada täisväärtuslikku elu ja olla hea lapsevanem, siis peaksid täitma esmalt iseenda karika. Alles siis on võimalik päriselt armastada ja olla olemas teiste jaoks. Ma usun, et peaksid tegema asju, mis pakuvad Sulle elus rõõmu ja naudingut. Mina tunnen end rohkem elus siis, kui võtan ette taolisi väljakutseid ja seikluseid. See aitab mul oma silmaringi laiendada, mis muidu võib igapäevase rutiini ja kiirustamisega aheneda. 

Kui Sind innustab pigem rannapuhkus, kunstiprojektid, mägironimine või karjääriredelil tõusmine, siis panusta sinna. Sinu elu võiks eelkõige Sind ennast inspireerida, enne kui palud lastel teha midagi asjalikumat kui liigne YouTube videote vahtimine või mistahes muu, mis eemaldab neid päris tegevusest.

Mugavustsoonist väljumine on üks osa kinnistunud mustrist välja rebimiseks. See on koht, kus juhtuvad tegelikult ägedad asjad.

Tagasi reaalsusesse

Kui nädal on möödas ja Sulle tullakse järgi, siis ruumist väljumine toimub õhtu pimeduses. Päikeseprillide kandmine on ka siis hea mõte. 😎 Tavaliselt suundutakse otse kuuma sauna, et pesta maha kogu "pagas," millest soovid oma elus loobuda 🧳 Hiljem näeb maailm päris teistsugune välja. Esimese nädala jooksul pärast pimedat oled tõenäoliselt palju tundlikum erksale valgusele, helidele ja intensiivsetele inimestele.


Pimedus on meie hinge tegelik mugavustsoon ja peaksime kartma sealt lahkuda.

Pärast pimedust on 1-3 kuu jooksul Sinu intuitsioon ja alateadlik meel tavapärasest avatum. See on suurepärane aeg vanadest harjumustest loobumiseks. Ühtlasi on siis lihtsam märgata oma sotsiaalseid maske ja kohti, kus Sa ei pruugi enda vastu päriselt aus olla. Võib-olla on asi teistpidi, kus pimedus on meie hinge tegelik mugavustsoon ja peaksime hoopis kartma sealt lahkuda. 

Kokkuvõttes - kui oled huvitatud elus rohkem säramast, soovid oma eluvisiooni tuua selgust ja saada paremaks iseendaks, siis soovitan pimedusse minekut kaaluda.

Eestis on selleks kaks võimalust. Mina olen käinud Leesojal, mida peab nõid nimega Thule koos partneri Erikuga. Teine koht on kuuldavasti Pimesikk. Ootenimekiri võib vahel olla mitme kuu pikkune, nii et planeeri huvi korral ette.

Armastusega 🙏
Andres

Jaga artiklit

 
Kuidas saada oma häälega sõbraks?
Praktilised kõne- ja hääletehnika soovitused ning esinemise meelespea